Det er herlig å reise!

Å reise gir oss mulighet til å møte og oppleve andre kulturer, klima,
eksotisk mat, drikke, bading og ville dyr.

Det är härligt att resa - VaccinationsGuiden

Dessverre innebærer det også en økt risiko for sykdommer, ulykker og andre mindre hyggelige overraskelser. Mat, vann, sportsdykking, trekking, opphold på stor høyde og ikke minst din egen oppførsel kan innebære en økt risiko. Aids-epidemien er et faktum, og ca. 40 millioner anslås å være hiv-positive. Infeksjonssykdommer som malaria, tuberkulose, kolera og denguefeber herjer i store deler av den tropiske verden.

Reisemedisin dekker et mye større område enn bare vaksinasjoner. Mange tror at tropiske sykdommer utgjør den største risikoen når du reiser, men i virkeligheten er det mange ganger farligere i trafikken. Rundt 25 % av alle dødsfall blant norske reisende skjer på grunn av trafikkulykker!


Aktuell informasjon om Zika-viruset på Folkehelseinstituttets, WHO´s og CDC´s nettsted.


Husk!
Det er mer eller mindre mulig å forebygge all risiko. Det kan derfor være nyttig å kjenne til noen enkle, forebyggende tiltak om hvordan du kan redusere risikoen for ulykker og sykdommer.Mer kunnskap

Tanken med denne informasjonen er ikke at du skal følge alle råd til punkt og prikke. De skrevet for å gi deg mer kunnskap. Uansett om du skal ut på din første reise, er en erfaren charterreisende, backpacker eller skal stasjoneres i utlandet, håper vi at du med denne kunnskapen i bagasjen – etter eget skjønn – kan gjøre turen mer helsevennlig og trygg.

Vi vil også minne deg på at du som reisende er gjest i et annet land og derfor må respektere kultur, skikk og bruk. Vær også – akkurat som hjemme – skånsom mot natur og miljø!

God tur!

Vi håper du drar nytte av informasjonen, og ønsker deg en god reise med mange minneverdige opplevelser!
Vi hører gjerne fra deg ​​dersom du har kommentarer til innholdet.

Vi har imidlertid ingen mulighet til å gi individuelle vaksinasjonsråd før reisen din. Ta heller kontakt med din lokale vaksinasjonsklinikk som vil kunne hjelpe deg med dette.